Leszokni akart. Le tudok-e szokni, ha nem igazán akarok?

leszokni akart

Arról, hogy mélyen relaxált állapotban hozott elhatározásaink meglepően erős hatással bírnak.

Letenném. De hogyan? | Új Város Online

Csilla régóta próbált leszokni a dohányzásról. Bármilyen tevékenységet végzett, mindig az óráját leste, hogy mikor jöhet a következő cigiszünet. Amiben persze nem is a cigi volt a lényeg, hanem a kikapcsolódás, maga a szertartás.

Hogyan lehet leszokni a dohányzásról? 3. rész

Hogy kiszabadulhatott a munkából, lazíthatott egy kicsit, a lényeg, hogy egy pillanatra megszűnt a pörgés. Gyakorlatilag úgy osztotta be a munkáját is, hogy cigiszünettől cigiszünetig tartson, eddig ezt csinálja meg, majd a következő szünet után azt.

A munkában ez működött is.

 1. Leszokni nem akart, Nem akar több ember leszokni a dohányzásról - Leszokni akart
 2. Vélemények a leszokott lóról
 3. Hirtelen leszokni a dohányzásról, vagy sem.
 4. Abbahagyta az ivást mert abbahagytam a dohányzást
 5. Szeretnék leszokni a dohányzásról de attól tartok

Csakhogy a magánéletben is ugyanígy volt: ha barátokkal utaztak, vagy erdőben kirándult, akkor is azon járt az esze, mikor lehet leszokni akart rágyújtani. Nem tudott igazán jelen lenni. Először csak kávé mellett dohányzott, leszokni akart szertartást is tudott a dolog köré keríteni.

dohányzó só kezelés az első napokban leszokni a dohányzásról

Elhatározása volt, hogy utcán nem, buszmegállóban nem. Ott ugye nincs szertartás. Különben is csak néhány szállal szív naponta. De aztán már nem tudta megállni, és a cigi köré szőtt kellemességet egyre többször akarta tapasztalni.

Közben idegesítette is, hiszen tudta, hogy valójában ő a pihenést akarja, azt a percnyi tünékeny lazítást, nem is a cigit. Csak már hozzá párosította, nincs mit tenni.

Le tudok-e szokni, ha nem igazán akarok?

Közben elkezdett jógázni járni. Itt találkozott a jóga nidra módszerével, ami egy mély relaxációs technika. A test ilyenkor egy vezetett meditáció során mélyen ellazult állapotba kerül, míg a tudat éber marad.

Gondoljunk csak bele, néhány évtizede még nem volt erre speciálisan kifejlesztett módszer, így aki változtatni akart, és meg akart szabadulni szenvedélyétől, kizárólag saját magára számíthatott, csakis saját magában bízhatott, hogy végig tudja csinálni. És vagy elbukott, vagy nem. Muszáj volt a határozottság, a kitartás és a pozitív szemlélet ahhoz, hogy egyedül sétáljon végig a leszokás rögös útján.

Leszokni akart eleinte mindig belealudt. De amikor sikerült ébren maradnia, akkor felfedezett benne egy érdekes részt: a szankalpát.

A szankalpa egy pozitív megerősítés, egy belső elhatározás, ami a saját fejlődésünkre vonatkozik.

idegen kara leszokott a dohányzásról hatékony módja az otthoni dohányzásról való leszokásnak

Mivel ilyenkor a test mélyen ellazult állapotban van, és az elme is pihen, az ilyenkor hozott elhatározások mélyre mennek, és felülírhatják a régi berögződéseket. Valójában ez egyfajta pozitív önprogramozás. Gondolta, tesz egy próbát.

Hirtelen leszokni a dohányzásról, vagy sem, Leszokni akart

Aztán elfelejtkezett az egészről. Éppen nehéz időszakot élt át, munkahelyváltás, magánéleti válság, pont nem akart leszokni a cigiről. És egyszer csak rosszul lett tőle.

akkor fogyni ha lehagyja a dohányzást kalman leszokott a dohányzásról

Nem értette. Elszívott gyorsan még egyet.

Hasznos tanácsok a füstmentes élethez Le akarja tenni a cigarettát?

Még rosszabbul lett. Ilyen eddig csak akkor volt, ha beteg volt, akkor nem szokott jól esni, de most nem beteg. Kivárt egy napot, és még egyszer megpróbálkozott. Ugyanaz a hatás.

 • Hogyan tudod végleg letenni a cigarettát - Dohányzás leszoktatás - Nyíregyháza - Győr - Sopron
 • Leszokás a dohányzásról mély relaxációval - személyes történet - Léhazbazar.hu
 • Füstölt 6 év leszokott
 • Leszokni nem akart nem akar kormikontrolkft.
 • Le tudok szokni?
 • Az egyik az, hogy milyen erős a nikotin függőség, a másik pedig az, hogy milyen erős a leszokni vágyó egyén elhatározása, motivációja a leszokásra.
 • Milyen nikotinpótló terápia melyik típusa felel meg a legjobban Önnek? | NICORETTE®
 • Káros-e a terhes nő hirtelen leszokása

Aztán még egyszer rágyújtott két nap múlva — és azóta nem. Eltelt tíz év. Nem kívánja. És nem esett kísértésbe egyszer sem.

Leszokni akart

Amikor másnak a kezében meglátja a cigit, ugyanaz az émelyítő, gyomorforgató érzés idéződik fel benne, amit akkor érzett. A tudat ereje? A szankalpa ereje?

dohányzó tabletták minden felülvizsgálat 3 hónapig leszokni a dohányzásról

Nincs rá racionális magyarázat. Ő azóta mindenesetre szabadnak érzi magát.

Olvassa el is