Dohányzás helyett, Újdonságok a hoxa.hu-n

dohányzás helyett
  1. Ezért is kell megismernie azokat a kiváltó körülményeket, amelyek a dohányzásra való késztetést kiváltják, vagy felerősítik.
  2. A dohányzás elleni küzdelemben

Dohányzás helyett, avagy dohányzás helyettesítők Dohányzás helyett, avagy dohányzás helyettesítők Mikor az ember elszívja élete első doboz cigarettáját, nehezen hiszi el, hogy a dohányzásról való leszokás mekkora nehézségekkel jár. Az sem könnyít a helyzeten, hogy a dohányzás kellemetlen hatásai csak néhány éves cigarettázás után jelentkeznek.

A dohányzást kiváltó körülményekkel való megküzdés módszerei | hazbazar.hu

Szerencsére a dohányzás helyett ma már megannyi alternatíva áll rendelkezésre: némelyek segíthetnek a leszokás utáni pótcselekvés kiváltásában és magában a leszokásban is, míg vannak, melyek egyszerűen csak kevésbé ártalmas opciót nyújtanak a dohányzás helyett.

A cigarettáról, dohányzásról történő leszokás hosszú és rögös útján a dohányzás helyett pillanatokban, mikor az emberre leküzdhetetlenül tör rá a cigaretta utáni dohányzás helyett, segíthet, ha kéznél van valami eszköz, ami pótolja a hiányt.

  • Tippek dohányzás helyett: jótékony pótcselekvések Egészségmagazin Forrás: Weborvos A leszokás során a nikotin pótlása mellett előbb-utóbb adódnak olyan élethelyzetek, amelyek különösen megnehezítik a dolgunkat.
  • Dohányzásról leszokás segítséggel, 6-szor nagyobb eséllyel
  • Leszokni a dohányzásról 6-szor nagyobb eséllyel Korábban is próbált már leszokni a dohányzásról?
  • 6 pofonegyszerű trükk, amivel végleg leszokhatsz a cigiről - Egészség | Femina
  • Mindezek ellenére a dohányzás már éve az emberiség életének a része, így a dohánytermékek forgalmazásának visszafogásával valószínűleg nem tűnne el teljesen a füstölés.
  • Hogyan győzze meg magát a dohányzásról való leszokásról
  • Az európai régióra vonatkozó nemzetközi statisztika egyáltalán nem kedvező: a ben elhunyt 4,2 millió dohányos 46 százaléka szív- és érrendszeri betegség következtében vesztette életét.

A különböző eszközök és termékek segítségével a nikotinéhség fokozatosan csökkenthető, így a leszokás kevésbé járhat drasztikus tünetekkel: például hirtelen hízással, vagy ingerlékenységgel. A leszokás során, hogy ezeket elkerüljük, érdemes ügyelni a nikotin pótlására, folyamatos és fokozatos csökkentésére.

Leszokás helyett átszokás? A szakértő szerint ennyire károsak a dohányzás alternatívái

Dohányzás helyett, avagy dohányzás helyettesítők A dohányzás függőséget von maga után, amitől megszabadulni egyáltalán nem egyszerű. A biológiai szükségleten, a nikotin pótlásán túl a legtöbbször szükség van olyan pótcselekvések beiktatására is, melyek enyhítik az orális fixációt, a berögzült rutinszerű cselekvéseket.

A legtöbben éppen ezért esznek, nassolnak többet a elszokás során, ami aztán gyors súlygyarapodáshoz vezethet. Ilyen pótcselekvés lehet például, ha mindig tartunk magunknál egy palack ásványvizet, majd mikor ránk tör a cigaretta utáni sóvárgás, iszunk egy kortyot dohányzás helyett vízből.

1. Keressen indokokat!

Cikkünkben most az üzletekben megvásárolható dohányzás helyettesítő, sok esetben leszokást támogató termékeket ismertetjük. Nikotinos dohányzás helyett A dohányzás helyett helyettesítésére az egyik legelterjedtebb termék a rágógumi, legyen szó nikotinmentes, vagy nikotinos változatokról. A nikotinos változatú speciálisabb termékek segítségével mérsékelhető a leszokással járó elvonási tünetek kialakulása, hiszen rágóval mérsékelt mennyiségű nikotin jut a szervezetbe.

A nikotinos rágó használata közben a rágóban rejlő nikotin a rágás következtében lassan szabadul fel, majd a szájnyálkahártyán keresztül jut a véráramba. Azzal, hogy a rágózó milyen intenzitással rág, szabályozhatja, hogy a nikotin mikor, milyen mennyiségben jusson a szervezetébe.

Nikotinos rágógumi gyógyszertárban és online webáruházak kínálatából is beszerezhető.

A dohányzás hatása szervezetünkre

Nikotintapasz A nikotintapasz ugyanazon az elven működik, mint a rágógumi. A tapasz fokozatosan juttatja a nikotint a szervezetbe. A különbség, hogy míg a rágógumi esetén, annak rágásával, vagy a rágás szüneteltetésével a felhasználó tudja adagolni a nikotin mennyiségét, addig a tapaszból a nikotin automatikusan, folyamatosan és egyenletesen dohányzás helyett fel. A rágógumi és a tapasz esetében is eltérő nikotintartalmú termékek közül lehet választani, annak megfelelően, hogy az illető mennyire erős dohányos, valamint, hogy éppen hol tart a leszokásban, egyre csökkenő koncentrátumú nikotinos terméket javasolt választani.

Míg a rágógumi használatát általában az enyhébb, addig dohányzás helyett nikotintapasz használatát jellemzően az erősebb dohányosoknak szokták ajánlani. A nikotintapasz a rágógumihoz hasonlóan gyógyszertárból és online webáruházakból egyaránt beszerezhető.

dohányzás helyett

Hevítőrúd A hevítőrúd a dohányzást hűen imitáló dohányzás helyettesítő, leszokásban segédkező eszköz. Az utóbbi években számos alternatív dohányzási eszköz került forgalomba: heetse-cigaretta, iQOS készülékek stb.

dohányzás helyett

Ezekben az eszközökben a közös, hogy a dohányzást füstmentes alternatívával helyettesítik. Ezzel szemben a hevítőrudak olyan apró rudacskák, melyek hevítőkészülékkel használva a dohányzás élményét visszaadva, dohány, égéstermék és nikotin nélkül teszik könnyebbé a leszokást.

A hevítőrudakban a dohányt különböző teafüvek helyettesítik, melyek különböző aromákkal társítva különböző ízekben teszik elérhetővé a termékeket.

De végül visszaszoktam. Csipkerózsika Akkor jól ráijesztett a doki.

A hevítőrúd tökéletesen beilleszthető a leszokás folyamatába, hiszen a dohányzással együtt rutinná vált mozdulatsorokat hibátlanul képes imitálni. Abban az esetben pedig, ha a leszokni vágyó korábban az erős dohányosok bázisát erősítette, nikotintartalmú hevítőrudakkal a nikotin szokásos mennyiségű és módú adagolására is lehetőség van.

dohányzás helyett

A nikotintartalmú hevítőrudak mentes társaikhoz hasonlóan nem tartalmaznak dohányt, bennük a nikotint nikotinsó testesíti meg. A hevítőrudak nem minősülnek dohányterméknek, ennek köszönhetően a dohányboltokon kívül akár webáruházak kínálatából dohányzás helyett megvásárolhatók. A különböző dohányzás helyett alternatívát kínáló dohányzás helyettesítő termékek nem egyenlőek a teljes leszokással, pusztán elősegíthetik azt, megfelelő lépcsőfokként illeszthetők be a folyamatba.

Ahhoz azonban, hogy hatékonyan támogassák a leszokást arra van szükség, hogy az illető elkötelezze magát a kitűzött cél mellett.

2014 08 29 Ugyanolyan káros az elektromos cigi, mint az igazi?

Olvassa el is