Dohányzó intézet

dohányzó intézet

Már több mint 1,1 milliárd ember dohányzik a világon A dohányzók többsége már A kezdési átlagéletkor 17,5 év - nők esetében ez valamivel magasabb, míg a férfiaknál alacsonyabb. Azt, hogy a dohányzás függőséget okoz, az is igazolja, hogy közel negyedük maximum fél doboz 10 száltöbb mint felük szál, egyötödük pedig akár egy doboznál 20 szál is több cigarettát szív el naponta.

dohányzó intézet

Ezzel nemcsak egészségüknek ártanak, hanem pénztárcájuknak is - a rendszeres dohányzók akár havi több tízezer forintot költenek dohánytermékekre. A kutatás eredményei szerint a dohányozó lakosság egyharmada szeretné abbahagyni a dohányzást.

A dohányzók ugyanis tisztában vannak azzal, hogy szenvedélyük káros az egészségükre, ezért többen próbálkoznak meg a leszokással. A jelenleg dohányzók több mint egynegyede 26 százalék már tett kísérletet a dohányzás abbahagyására.

dohányzó intézet

Jó eredménynek számít, hogy dohányzó intézet mint kétharmaduk 68 százalék sikeresnek minősítette dohányzó intézet leszokási próbálkozást, a válaszolók 32 százaléka viszont jelenleg is dohányzó intézet.

A dohányzást abbahagyóknál a legfontosabb ok a saját egészségük volt 58 százaléka második helyen a cigaretta ára szerepelt 25 százalék.

A dohányzás következtében több mint mérgező és legalább 70 ismert rákkeltő vegyület jut a szervezetbe, amelyek a dohányzás drogjainak ára minden szervrendszerben károsodást idézhetnek elő. A dohánytermékek és az élvezeti cikként használt nikotintartalmú termékek e-cigaretta, nikotinos tasak, hevített dohánytermékek függőséget okozó hatásának alapja a nikotin, amely elsődleges szerepet játszik a dohányzásra való rászokásban és a rendszeres dohányzás kialakulásában - olvasható a közleményben.

dohányzó intézet

Olvassa el is